Program Affiliate

Program affiliate TONEWOWMY.COM ini dibuka kepada semua pelawat. Anda akan diberikan komisen jika berjaya menjual simkad kepada orang ramai. Komisen seperti di bawah ini :

Simkad Lite Bernombor – RM4
Simkad Lite MNP – RM4
Simkad Tone Wow Push MNP- RM6
Simkad Tone Wow Push Bernombor – RM6


Langkah 1 : Pendaftaran akaun

Jika anda belum mendaftar akaun, sila klik butang ‘Open an account‘ dengan masukan butiran seperti nama, alamat, no telefon dan password akaun. Klik disini untuk login akaun

NOTA : jika anda terlupa password. Sila klik ‘Forgot your password’ untuk mendapatkan kembali password anda


Langkah 2 : Mencari produk di Marketplace

Pada bahagian dashboard, klik menu ‘Marketplace‘ dan cari produk TONE WOW


Langkah 3 : Dapat link promosi

Klik butang ‘link’ untuk mendapatkan link promosi serta link tempahan unik anda

Nota : Anda boleh memilih 2 link samada terus ke website utama atau hanya ke borang tempahan sahaja

NOTA : setiap agen affiliate mempunyai link affiliate sendiri (username). Oleh itu, pastikan anda copy link yang betul semasa promosi. Untuk memudahkan anda membuat kenal pasti. Username anda akan dipaparkan di bahagian ‘Term of sales’ page order jika jualan tersebut adalah ditaja oleh anda(rujuk imej di atas ini)


Menyemak status jualan anda!

Apabila anda telah mula promosi. Anda boleh semak status jualan anda melalui dashboard akaun agen masing-masing. Pastikan anda login ke akaun dan klik menu dashboard. Jika anda mempunyai pending sales, ia akan tunjuk di bahagian ‘Total Pending Commissions‘.

Apabila sale anda telah update, anda juga akan dapat emel yang dihantar oleh kami.


Penting! Kemaskini maklumat bank anda!

Jangan lupa kemaskini bahagian perbankan anda untuk menerima komisen nanti. Jika anda tidak masukkan maklumat bank anda, pihak kami tidak akan dapat membuat bayaran kepada agen. Login akaun anda dan klik ‘Payment Gateways’ > ‘Add New”

Selepas isi maklum bank, jangan lupa tick bahagian ‘Make this payment gateway as a default method to receive payments for your affiliate commissions‘ untuk memastikan akaun ini digunakan sebagai akaun penerima komisen nanti. (anda boleh add akaun ke-2 jika diperlukan)


Pembayaran Komisen

Pembayaran komisen akan dibuat pada 2 minggu sekali (1hb dan 15 hb setiap bulan) kepada agen-agen yang berjaya membuat jualan. Anda akan menerima satu emel notifikasi yang akan dihantar ke emel anda berkenaan status pembayaran tersebut seperti di bawah ini

 

Apa tunggu lagi? Daftar sekarang